آشنایی با قطعات ماشین لباسشویی و وظایف آن‌ ها

قطعات ماشین لباسشویی

لباسشویی یکی از تجهیزات مهم و کاربردی در هر آشپزخانه‌ای است. آشنایی با قطعات ماشین لباسشویی باعث می‌شود فرد به درستی از آن استفاده کند و در صورت خرابی سریعا برای تعمیر ماشین لباسشویی و تعویض آن قطعه اقدام نمایید. در این مطلب سعی داریم شما را با برخی از قطعات مهم در لباسشویی و وظیفه آن‌ها آشنا کنیم.

معرفی قطعات ماشین لباسشویی

در ماشین لباسشویی قطعات بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام موظف به کاری هستند و در راه‌اندازی لباسشویی نقش دارند. در زیر به قطعات مهم داخل لباسشویی اشاره خواهد شد؛ همچنین وظایف هر کدام از آن‌ها شرح داده می‌شود:

کلید خاموش و روشن لباسشویی

در لباسشویی‌های قدیمی کلید روی بدنه تعبیه شده بود و فرد بعد از انتخاب برنامه شستشو کلید را فشار می‌داد و لباسشویی شروع به کار می‌کرد. در لباسشویی‌های جدید کلیدی روی بدنه وجود ندارد و به جای کلید، نمایشگر دیجیتالی تعبیه شده است. کلید لمسی خاموش و روشن کردن لباسشویی در این قسمت قرار گرفته؛ همچنین این کلید روی یک برد الکتریکی نصب شده است.

میکروسوئیچ

زمانی که لباسشویی تنظیم شده و درب آن بسته می‌شود، میکروسوئیچ درب، برق را به شیر الکتریکی ارسال می‌کند و سپس آب وارد لباسشویی می‌شود. به عبارتی دیگر وظیفه این مورد از قطعات ماشین لباسشویی این است که از باز شدن درب لباسشویی حین کار جلوگیری کند. زمانی که درب لباسشویی بسته می‌شود، کنتاکت‌های داخلی بهم وصل می‌شوند و فاز را از این قطعه به قسمت‌های دیگر انتقال می‌دهند.

موتور لباسشویی

یکی از مهمترین قطعات ماشین لباسشویی که قلب این دستگاه محسوب می‌شود، موتور آن است. موتور نقش بسیار مهمی در شستشوی لباس‌ها با مواد شوینده در داخل دیگ دارد. موتورهایی که در لباسشویی به کار رفته‌اند از نوع تک فاز هستند که دو نوع، سرعت دارند. یکی از سرعت‌های موتور برای شستشو و دیگری برای خشک کردن لباس‌ها است. در واقع دور بسیار تند در لباسشویی در خصوص خشک کردن لباس‌ها است که در هر یک دقیقه دیگ ۸۰۰ دور می‌چرخد. این موتورها داری دو سیم‌ پیچ اصلی و کمکی هستند.

قطعات ماشین لباسشویی
قطعات ماشین لباسشویی

ترموستات از مهمترین قطعات ماشین لباسشویی

یکی دیگر از قطعات لباسشویی که نقش و وظیفه بسیار مهمی دارد ترموستات است و برخی از مشکلات رایج در ماشین لباسشویی به ان مربوط می‌شود. ترموستات قبل از المنت در ماشین لباسشویی تعبیه شده که از آسیب به آن جلوگیری می‌کند. زمانی که برق برای گرم کردن آب به هیتر می‌رسد مصرف برق زیاد می‌شود که در نتیجه مدام قطع و وصل خواهد شد. به علت قطع و وصل شدن برق، کنتاکت‌های تایمر ضعیف شده و همین امر موجب اتصال کوتاهی می‌شود؛ از این رو زمانی که تایمر دچار مشکل شود، دمای آب بالا می‌رود و به ماشین لباسشویی آسیب می‌رساند. ترموستات مانع از به وجود آمدن مشکل در لباسشویی می‌شود.

المنت

وظیفه المنت در لباسشویی تمیزتر کردن لباس‌ها است. المنت باعث گرم کردن آب شده که همین امر سبب تمیز‌تر شدن لباس‌ها می‌شود؛ زیرا آب سرد تمیزی چندانی در لباس‌ها ایجاد نمی‌کند. با استفاده از یک لاستیک میان دو صفحه فلزی بهم فشرده شده، المنت، آب بندی می‌شود؛ همچنین هیتر روی تحتانی مخزن اصلی قرار گرفته است.

تایمر

یکی دیگر از قطعات ماشین لباسشویی تایمر است. تایمر در اجرای برنامه‌های شستشوی لباسشویی نقش دارد. به عبارتی دیگر این قطعه تمامی کارها و عملیات لباسشویی را انجام می‌دهد. تایمر قطعات دیگر را برای انجام وظیفه مهیا می‌کند. این قطعه به دو بخش جعبه اتصالات و موتور تایمر تقسیم شده است و در درون جعبه اتصالات، تمام فیش‌های متصل به تایمر در حال چرخیدن هستند. همچنین موتور تایمر با برق ۲۲۰ ولت، میدان مغناطیسی را جهت چرخش ایجاد می‌کند.

پمپ تخلیه یا واتر پمپ از دیگر قطعات ماشین لباسشویی

پمپ تخلیه از طریق شلنگ مخصوصی که در لباسشویی است آب تخلیه شده را به فاضلاب هدایت می‌کند. به عبارتی دیگر واتر پمپ وظیفه تخلیه آب لباسشویی را بر عهده دارد. زمانی که پمپ تخلیه دچار مشکل شود لباسشویی به خوبی کار نخواهد کرد؛ همچنین آب آن کثیف نمی‌شود. در این صورت باید برای حل این مشکل دریچه‌ای که در پایین لباسشویی تعبیه شده است را جدا کرد و آن را مورد بررسی قرار داد.

شیر برقی

این قطعه وظیفه وارد کردن آب به داخل لباسشویی را دارد. زمانی که برق به بویین شیر برقی وصل می‌شود و عملیات مغناطیسی صورت می‌گیرد،لاستیکی که بر سر اهرم قرار دارد از منافذ جدا می‌شود؛ زیرا اهرم فلزی را به خود جذب کرده است.‌ به همین علت آب به جاپودری لباسشویی حرکت می‌کند‌. در صورتی که برق به وسیله هیدروستات قطع شود، آب نیز وارد لباسشویی نخواهد شد. زیرا شیر برقی قطع شده و تا زمان اتصال، آب در همان جایی که برق قطع شده است، خواهد ماند.

سایر قطعات ماشین لباسشویی

قطعات دیگری در ماشین لباسشویی وجود دارد که در زیر برخی از آن‌ها را نام خواهیم برد:

  • درام (دیگ)
  • هیدروستات
  • لاستیک دور درب لباسشویی
  • کاسه نمد
  • همزن
  • پایه کابین
  • فنر
  • کمک فنر
  • سه نظام
  • تسمه
  • پولی
  • بلبرینگ
  • برد
  • جاپودری
  • آبکش
  • شیر ورودی آب

سخن پایانی

در این مطلب راجع به قطعاتی که در لباسشویی بکار رفته است صحبت کردیم و حالا شناخت کافی نسبت به قطعات ماشین لباسشویی دارید که به هنگام بروز مشکلی در آن، می‌توانید حدس بزنید که مربوط به کدام قطعه است. در چنین شرایطی، باید برای تعویض قطعه و یا تعمیر آن از افراد متخصص و ماهر که در زمینه تعمیر لباسشویی فعالیت می‌کنند، کمک بگیرید و خودسرانه عمل نکنید.
در همین زمینه ما به شما شرکت سروش سرویس را پیشنهاد می‌کنیم که یکی از معتبرترین نمایندگی تعمیرات ماشین لباسشویی در اصفهان است. تکنسین‌های این مرکز، می‌توانند تمام مشکلات دستگاه شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت برطرف نمایند و دستگاهی نو و سالم همانند روز اول به شما تحویل دهند.