مایکروویو از جمله وسایلی است که در هر آشپزخانهای وجود آن ضروری است؛ زیرا کاربرد بسیاری دارد. اما این وسیله پرکاربرد، معایبی هم دارد که احتمالاً شما هم با آن مواجه شدهاید و آن هم این است که این دستگاه برق دارد. اگرچه برق داشتن بدنه ماکروفر در بیشتر مواقع نیاز به تعمیر ماکروفر ندارد اما این مساله سبب شده که برخی از مشکلات به وجود بیاید که در ادامه این مقاله به بررسی آنها میپردازیم و راهکارهایی برای برطرف کردن این مشکل ارائه می کنیم.
علت برق داشتن بدنه ماکروفر چیست؟
دستگاه مایکروویو یا مایکروفر به صورت مستقیم به برق متصل میشود و همانطور که میدانید از فلز برای ساخت بدنه آن استفاده میکنند. قبل از همه چیز ابتدا مطمئن شوید که خود دستگاه ماکروفر ایراد نداشته باشد یا دچار آسیبدیدگی نشده باشد. البته توجه داشته باشید که برقدار بودن دستگاه شما به این معنی نیست که خراب شده است و دیگر قابل استفاده نیست.
علل برق داشتن بدنه ماکروفر
- توجه داشته باشید که دلیل اینکه اغلب افراد دچار برق گرفتگی با مایکروفر میشوند این است که با دستان خیس با دستگاه کار میکنند.
- برخی از افراد هم دستگاه را در جای خیس میگذارند و به علت اینکه مایکروویو رسانای برق است، از خود برق تولید میکند.
- گاهی اوقات شما لباسی را به تن میکنید که دارای الکتریسیته است و در نتیجه هنگامی که نزدیک دستگاه میشوید، توسط دستگاه برق تولید میشود.
- یکی از رایجترین اشتباهاتی که سبب برقدار شدن دستگاه میشود، این است که افراد قسمتهایی از دستگاه را که حساس هستند و الکتریسیته دارند لمس میکنند.
- همانطور که میدانید اکثر افراد هنگامی که میخواهند از وسایل برقی استفاده کنند، سیمهای آن را چک نمیکنند تا در صورت نیاز، ایرادات آن را اصلاح کنند؛ در نتیجه اگر عایق سیمها دچار آسیبدیدگی شده باشند، دستگاه مایکروفر از خود برق تولید میکند.
- یک بخش فلزی در نزدیکی درب دستگاه قرار دارد. این بخش دارای بار الکتریکی بسیار زیادی است و اصلاً نباید این قسمت لمس شود. اکثر افراد از این موضوع خبر ندارند و هنگامی که این قسمت را لمس میکنند، دچار برق گرفتگی می شوند.
- در برخی مواقع عایق سیمها پاره میشود و هنگامی که این عایقهای پاره شده لمس میشوند، بدنه مایکروویو از خود برق تولید میکند.
آسیب دیدگی سیمهای دستگاه
گاهی اوقات در سیمهای دستگاه اختلال به وجود میآید یا دچار آسیبدیدگی میشوند که در این صورت قطعا شما با برق داشتن بدنه ماکروفر مواجه خواهید بود. همچنین آسیبدیدگی سیمها سبب مختل شدن جریان برق هم میشود. اگر برقدار بودن دستگاه شما به علت اختلال سیمهای آن است به راحتی میتوانید آن را با استفاده از وسیلهای به نام مولتیمتر تعمیر کنید.
البته توجه داشته باشید که درباره چگونگی کار با مولتیمتر اطلاعات کافی را کسب کنید. فراموش نکنید که حتما جریان برق را به طور کامل از فیوز قطع کنید. در مرحله بعد شما باید دستگاه خود را از برق بکشید. سپس سیم اتصال دهنده که دارای سه شاخه است و تمام سیمهای دیگر و همچنین سیمکشی خانه را چک کنید تا اطمینان حاصل شود که مشکل از سیمکشی خانه نیست. برق اصلی را با دقت چک کنید؛ زیرا احتمال دارد که مشکل از برق اصلی باشد.
رفع آسیب سیمهای مایکروفر
اختلال در سیمها و نامنظم شدن جریان برق در ماکروفر علاوه بر تولید برق، مشکلات دیگری نیز به وجود میآورد. مختل شدن جریان الکتریکی باعث بروز جرقه میشود؛ در نتیجه اگر جلوی این مشکل را نگیرید دستگاه، علاوه بر تولید برق جرقه هم میزند. برای اینکه سیمها را چک کنید باید تمام موارد ایمنی را رعایت کنید و در صورت نیاز از دستکشهایی استفاده کنید که رسانای الکتریکی نیستند. ار احساس میکنید که نمیتوانید این کار را انجام دهید بهتر است به جای دستکاری خودسرانه دستگاه، از یک نمایندگی تعمیر ماکروفر بخواهید تا دستگاه شما را چک کرده و در صورت نیاز تعمیر کند.
چگونه میتوان جلوی برق داشتن بدنه ماکروفر را گرفت؟
اگر چه برق داشتن بدنه مایکروفر یکی از مشکلات رایج در انواع ماکروفر است اما بدون شک یکی از دغدغههای افراد این است که جلوی برقدار بودن دستگاه خود را بگیرند. در ادامه ما چند راهکار برای اینکه چگونه جلوی برقدار بودن دستگاه ماکروفر را بگیرید به شما ارائه میکنیم:
- به محل قرارگیری دستگاه خود حتما توجه داشته باشید.
- دستگاه خود را در جایی قرار دهید که فلزی نباشد.
- حتما توجه داشته باشید که دستگاه را در جای مرطوب قرار ندهید؛ زیرا قرار دادن دستگاه در جای مرطوب (به دلیل اینکه دستگاه دارای رسانای الکتریکی است) سبب بروز برق در بدنه آن میشود. علاوه بر این موارد اگر دستگاه را در جای مرطوب بگذارید میتواند سبب بروز برق گرفتگیهای شدید شود که در نتیجه سبب گرفتگی عضلات در افراد میشود، همچنین میتواند برق گرفتگی آنقدر شدید باشد که منجر به مرگ فرد شود.
- گاهی اوقات برقی که دستگاه تولید میکند سبب بروز شوک استاتیک میشود که معمولاً این شوک کشنده است. برای اینکه از این مورد جلوگیری کنید، می توانید دستگاه خود را در محلی قرار بدهید که عایقبندی شده است. عایقبندی بودن محل قرارگیری دستگاه از بروز شوکهای استاتیک جلوگیری میکند.
نکته دیگری برای کار با ماکروفر
- هنگامی که می خواهید با دستگاه مایکروویو کار کنید حتماً لباسهایی بپوشید که الکتریسیته نداشته باشند. برخی از لباسها دارای الکتریسیته زیادی هستند که اگر هنگام کار با دستگاه آنها را به تن داشته باشید، صد درصد موجب بروز شوکهای برقی میشود. برخی از جورابها و ژاکتها و همچنین برخی از لباسها با پارچههای پشمی تولید شدهاند. پارچههای پشمی دارای بار الکتریکی هستند و موجب بروز برق گرفتگی میشوند. اما لباسهایی که از پارچههای پنبهای درست شدهاند جایگزین خوبی هستند و شما میتوانید هنگام کار با دستگاه، لباسهایی که از پارچههای پنبهای تولید شدهاند را به تن کنید تا سبب کاهش برق گرفتگی و ایجاد شوک های برقی شوید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم که شما را با علت برق داشتن بدنه ماکروفر و روشهای پیشگیری از آن آشنا کنیم. اما به طور کلی باید به محلی که دستگاه را در آن قرار میدهید و همچنین سیمهای آن توجه داشته باشید. هیچگاه با دستان خیس شروع به کار کردن با دستگاه نکنید؛ زیرا بسیار خطرناک است و علاوه بر اینکه باعث میشود بدنه مایکروفر برق تولید کند، سبب برق گرفتگیهای شدید نیز میشود؛ همچنین دستگاه را طوری قرار دهید که حداقل فاصله را با دیوارههای آشپزخانه شما داشته باشد.
اگر همه این موارد را رعایت کردید اما باز هم دستگاه شما دارای مشکل بود، میتوانید با کارشناسان شرکت سروش سرویس برای سرویس و تعمیر دستگاه تماس بگیرید. این شرکت به عنوان نمایندگی تعمیرات ماکروفر در اصفهان دارای سابقهای طولانی در این زمینه است و تکنسینهای آن، دستگاه شما را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت و با استفاده از بهترین قطعات یدکی تعمیر میکنند.